Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde İkinci Gün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Konuşmasıyla Başladı

Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen ve bu sene 10’uncu yılını geride bırakan Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci günü T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılış konuşmasıyla başladı.

 

“Yeni 919 ürüne destek programımıza başvurular başladı”

Pandeminin bir yılı aşkın süredir etkili olduğuna değinen Varank, konuşmasına şöyle devam etti: “Pandemi, ekonomiyle birlikte tüm dünyayı sarstı ve iş yapış şekillerini köklü bir şekilde değiştirdi. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı inanılmaz şekilde arttı. Rekabetin yeniden şekillendiği bu günlerde, tüm sektörlerin hazırlıklı olması çok önemli. Küresel ekonomide yüzde 3’lük düşüşe rağmen Türkiye, 1,8’lik büyümesiyle G20 ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranına ulaşan ikinci ülke oldu. Büyümedeki en büyük pay hiç kuşkusuz imalat sanayinin oldu. Pandemi döneminde sanayi üretimini en çok artıran ülke olduk. Son 19 yılda sanayi büyük aşama kaydetti. 2002 yılında giyim ve tekstil gibi sektörlerde ihracat  gerçekleştiren bir ülkeden makine teçhizattan otomotiv sanayine kadar birbirinden farklı sektörlerde nitalikli ihracat gerçekleştirir hale gelerek büyük aşama kaydedildi. Bunda elbette 2004’ten beri her alanda uygulanan akılcı ve etkili politikaların katkısı çok büyük.

 

Uygulamış olduğumuz politikalar, sanayimizin istikrarlı destekçisi oldu ve bundan böyle de yeni nesil destek programları geliştirmeye devam ediyoruz. Geleceğin teknoloji trendlerini yakından takip ediyoruz ve küresel teknoloji yarışında açılan yeni alanları odağa aldık. Bunların bir kısmında netice alma noktasına gelindi. Önümüzdeki dönem için 919 ürüne destek programı hazırladık ve bunlara başvuru çağırıları yaptık. Böylece net ihracatçı bir ülke haline gelmeyi hedefliyoruz. Bu adımlarla yerli ve yabancı tüm yatırımcıları cezbetmeye devam edeceğiz. Sanayi ve enerji altyapısı ile bölgesinin en büyük ülkesi olmaya adayız.”

 

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin Ana Sponsorluğunu Vodafone Business üstleniyor. Gold Sponsorlar arasında Bank of America, Biotrend, Doğan Trend Otomotiv markalarından Silence, Doğan Holding markalarından Galata Wind, Google ve Papara yer alıyor. Zirve’nin Etkinlik Sponsoru Sanko Holding; Oturum Sponsorları BSH, Citibank Türkiye, Deloitte Türkiye, P&G ve markalarından Fairy, Reckitt-Benckiser markalarından Finish, Bunge Gıda markalarından Komili, İtalya Ticaret Merkezi ITA, Odeabank; Destek Sponsorları ise Doğan Dış Ticaret ve Sistem9 oldu.

 

Uludağ Ekonomi Zirvesi ile ilgili en güncel bilgileri https://www.uludagekonomizirvesi.org adresinden takip edebilirsiniz.