speaker-photo

Sani Şener

TAV Havalimanları Y.K.B Vekili & TAV İnşaat Y.K.B

Kurucu ortağı olduğu TAV Havalimanları’nda 1997-2022 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 1 Mayıs 2022 itibariyle Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini üstlendi.

1997 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı YİD projesiyle kurulan TAV Havalimanları, Sn. Sani Şener’in liderliğinde finansal ve operasyonel olarak büyümeye devam ederek, bugün sekiz ülkede 15 havalimanından oluşan bir portföye ulaşmıştır.

1977 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Şener, 1979 yılında İngiltere’de Sussex Üniversitesi’nde Akışkanlar Mekaniği üzerine yüksek lisans (M.Phil.) yaptı. Türk mühendisliğinin uluslararası düzeyde gelişimine katkılarından dolayı KTÜ Makina Mühendisliği Fakültesi tarafından mühendislik dalında, TAV’daki görev süresi boyunca Proje ve Risk Yönetimi konusunda başarıları nedeniyle de New Hampshire Üniversitesi tarafından işletme dalında onur doktorası ile ödüllendirildi.

TAV Havalimanları öncesinde birçok ulusal ve uluslararası projede, proje müdürlüğünden genel müdürlüğe kadar çeşitli görevler üstlendi. Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) Kompleks Sistemler Yönetimi üzerine eğitim aldı. Şener, Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International/ACI) Dünya Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Fransa ve Türkiye-Hırvatistan iş konseylerinin başkanlığını yürüttü. Ocak 2022’den bu yana ise DEİK Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Şener, iki ülke arasındaki ilişkilere katkılarından dolayı 2016 yılında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından “Legion d’honneur” Şövalye Nişanı’na layık görüldü. Şener aynı yıl Gürcistan devleti tarafından da Üstün Hizmet Nişanı’yla onurlandırılırken 2019 yılında da Makedonya Hükümeti tarafından Liyakat Nişanı ile onurlandırıldı. TAV Havalimanları’nda yaratılan “iş modeli” Harvard Üniversitesi’nde üç kez “case study” oldu ve Sani Şener tarafından Harvard Business School’da (HBS) MBA öğrencilerine ders olarak anlatıldı.

Thomson Extel tarafından yerli ve yabancı finans kuruluşları arasında yapılan oylamada “en iyi CEO” alanında Türkiye’de 2010, 2011, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında birinci, Avrupa Ulaştırma sektöründe 2014 yılında üçüncü seçildi.

09.30

28 NİSAN CUMA 2023

GLOBAL FIRSATLARIN GELECEĞİ