speaker-photo

Nevzat Aydın

Yemeksepeti, Kurucu

Nevzat Aydın, Türkiye’nin hızlı ticaret platformu Yemeksepeti’nin eski CEO’su ve kurucu ortağıdır. 1976 yılında doğan Aydın, Boğaziçi Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra San Francisco Üniversitesi’nden MBA derecesini almak üzere Silikon Vadisi’ne gitmiş ve “yemeksepeti.com” projesini hayata geçirmek üzere Türkiye’ye dönmüştür.

Yemeksepeti Mayıs 2015'de Türk internet tarihinin en büyük değerlemesiyle global sektör lideri Delivery Hero tarafından satın alınmıştır. Nevzat Aydın Türkiye’deki girişimciliğe olan katkılarından ötürü 2010 yılında ABD Başkanı Barack Obama’nın gerçekleştirdiği Girişimcilik Zirvesi’ne çağrılan dünya çapındaki 150 girişimciden biridir. Ayrıca, 2013 ve 2015 yılında Fortune Türkiye Dergisi tarafından “40 Yaş Altı 40” listesinde 1. seçilmiş, 2017'de ise American Turkish Society Galası'nda Hayırseverlik Ödülü'ne layık görülmüştür. 2018’de ise Forbes Dergisi'nin yayın hayatına başlamasının 100. yılı vesilesiyle düzenlediği gecede ''Türkiye'nin Yaşayan En Büyük Zihinleri'' listesine dahil olmuştur. Aydın Webrazzi gibi bir çok öncü kuruluşun En İyi Yatırımcı Ödülü’ne birden çok kez layık görülmüştür.

GEN (Global Girişimcilik Networkü) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığını, Endeavor, TOBB Genç Girişimciler ve American Turkish Society’da Yönetim Kurulu Üyeliklerini, Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Üyesi görevini sürdüren Aydın aynı zamanda Galata Business Angels ve Wtech Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Üyesidir. Bu görevlerinin yanı sıra Nevzat Aydın, Mavi Giyim Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesidir.