speaker-photo

Doç. Dr. Nureddin Nebati

T.C. Hazine ve Maliye Bakanı

1964 yılında Şanlıurfa Viranşehir’de doğdu. Lisansını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi’nde , yüksek lisansını aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünde , doktorasını ise Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde tamamladı.

AK Parti’de İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Teşkilat Başkanlığı yaptı. AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevini yürüttü. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı döneminde reel sektörün ve finans sektörünün temsilcileriyle İstanbul başta olmak üzere birçok ilde bir araya gelerek istişare toplantıları gerçekleştirdi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olup halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti , Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV, Kült Vakfı üyeliği devam etmektedir.

ÜTEV Başkanı ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

Millî Görüşten Muhafazakâr Demokrasiye ve Hâkim Parti Sistemi ve Türkiye’nin İlk Hâkim Partisi olarak AK Parti isimli eserleri bulunmaktadır.

Ekonomi yönetimi, şehircilik, kimlik ve İslâm Felsefesi üzerine de çalışmalar gerçekleştirmiştir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

09:15

28 NİSAN CUMA 2023

BAKAN KONUŞMASI